Saturday, September 8, 2007

CUTI-CUTI TANAH TINGGI @ AIR TERJUN BERKELAH, MARAN, PAHANG
Gambar kat pintu masuk ke Air Terjun Berkelah. Gambar ni diambik masa dah nak balik sementara tunggu lori datang ambik kitaorang untuk dibawa keluar. Masa nak masuk kena sampai kat sini awal pagi, lebihkurang 4 atau lima pagi, pasal perjalanan untuk sampai kat campsite lebihkurang satu jam mendaki dan dalam gelap tau, kalau tak lambat la nak sampai. Masa tu nak masuk kat sini kena naik lori pasal lalu ikut jalan yang tak berturap.Sinaran mentari yang memancarkan sinarnya di pagi hari (untuk tatapan yang bangun awal pagi je).Satu lagi pemandangan yang indah dan mendamaikan di pagi hari. Lihatlah suasananya yang menarik dengan kabus yang mendinginkan.


Di kawasan inilah campsite kitaorang. Airnya sejuk gile tu. Nampak tak arca batu yang tegak tu, hasil karya mereka-mereka yang takde keje le tu.


Aku sedang posing dengan berlatarbelakangkan airterjun yang tertinggi kat situ.


Ni pulak masa aku tengah masak, sempat lagi posing tu. Tang masak nampak aku sorang je yang jadi chefnya, yang lainnya mana?


Tapi time makannya, tu dia satu kampung keluar. Baru nampak muka semua. Tu yang sorang tu sampai tertonggeng ambik makanan (bini aku le tu, masa tu tengah bertunang), mesti sedap aku masak tu sampai tak angkat muka semua tu.
Ni antara koleksi menarik air terjun yang sempat aku ambik kat sana.Ahli-ahli yang menyertai program selama dua hari dua malam kat Air Terjun Berkelah, Maran, Pahang (tapi ada sorang takde dlm gambar tu, yg tukang ambik gambar)

Gambar lainnya di sini: AIR TERJUN BERKELAH, MARAN, PAHANG

No comments:

Post a Comment